TechWise

Profiel

TechWise verbindt Technisch Talent met de Toekomst

TechWise Twente is een coöperatie waarin onderwijsinstellingen en bedrijven nauw samenwerken om Mbo+ niveau opleidingen (op maat) te organiseren waar het bedrijfsleven daadwerkelijk om vraagt.

Aanjager voor nieuw technisch modulair mbo-onderwijs

TechWise is de aanjager van versnelde MBO BOL en BBL modulaire onderwijsontwikkelingen. Dat doen wij op basis van de vraag uit het bedrijfsleven en de technologische ontwikkelingen waar zij mee te maken krijgen. TechWise heeft hierin de rol van makelaar en bruggenbouwer. TechWise haalt de onderwijsvraag bij bedrijven op of speelt in op opleidingsvraagstukken die breder in de sector spelen. Samen met onze opleidingspartners werken we aan oplossingen en nieuwe onderwijsmodules op maat.

Samen met het bedrijfsleven

Wat Twente sterk maakt is de bundeling van krachten tussen bedrijfsleven, overheid, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Die bundeling van krachten komt tot stand dankzij een netwerk van hightech MKB-bedrijven. TechWise Twente spreekt dit netwerk aan. Op die manier kunnen we de positie van Twentse bedrijven in de maakindustrie behouden en versterken en het vestigingsklimaat in Twente voor technische bedrijven verbeteren.

Een greep uit de vraagstukken die opgepakt zijn:

  • Hoe brengen we kennis en vaardigheden van medewerkers naar een hoger niveau?
  • Hoe leiden we medewerkers uit andere branches (zij-instromers) op?
  • Hoe ontwikkelen en bepalen we samen het opleidings- en trainingsaanbod?
  • Hoe werven, binden en houden we medewerkers up-to-date door gezamenlijke ‘pooling’?

TechWise richt zich op de topsector High Tech Systems and Materials met als vakgebieden:

  • Werktuigbouwkunde en metaal
  • Mechatronica
  • Elektro- en Installatietechniek gebouwen
  • Elektrotechniek Automatisering
  • ICT

Automatisering, robot- en vision-systemen, engineering, productie- en precisietechniek en gebouwentechnologie maken deel uit van onze BOL en BBL-opleidingen. Deze worden uitgevoerd door onze onderwijspartners ROC van Twente, REMO, SMEOT en STODT. Daarmee bevindt TechWise zich midden in de bestaande onderwijsstructuur.

TechWise wil een voorbeeld zijn voor de rest van Nederland. In de wijze van samenwerken, ontwerpen en doorontwikkeling van opleidingsconcepten die breed kunnen worden toegepast.

Bezoek de website voor meer informatie: www.techwisetwente.nl