CIVON

Profiel

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Oost-Nederland (CIVON) is een PPS die in Nederland niet meer weg te denken is en helemaal is ingebed in de regio.

CIVON is gehuisvest in de 2600m2 grote Afbramerij van de voormalige DRU fabrieken in Ulft. Het gebouw ligt direct naast de plek waar ooit de Oude Meulenbeek het water aanvoerde voor de aandrijving van de blaasbalgen van een hoogoven. Het hart van het huidige DRU Industriepark in Ulft is precies de plek waar ooit de Ulftse ijzergieterij haar oorsprong had. Dit gebied langs de Oude IJssel werd de bakermat voor de Nederlandse ijzerindustrie.

CIVON versterkt de maakindustrie en de Gebouwde Omgeving in Oost-Nederland door innovatiebevordering, talent- en kennisontwikkeling op het gebied van High Tech Systemen en Materialen. De focus van het CIVON ligt op het ondersteunen van innovatievragen uit de markt met innovatieve oplossingen. Wij zijn de linkin pin tussen onze achterban, de maakindustrie, en het onderwijs. De focus ligt met name op de opleidingen van de Middenkader Engineering en (Smart) Industry van het Graafschap College. Ook cross-overs naar Zorg, ICT, onderwijs en Bouw worden hierbij gemaakt zodat er wordt gedeeld en van elkaar wordt geleerd! De kernactiviteiten van het CIVON zijn:

  1. Experimenteren & ontwikkelen
  2. Opleiding & een leven lang leren
  3. Jeugd enthousiasmeren voor techniek

CIVON Innovatiecentrum is het ’thuis’ voor bijna 300 bedrijven die via de stichting SIRA (Studie Impuls Regio Achterhoek) aan ons verbonden zijn én voor jongeren die kiezen voor een technische opleiding in het VMBO / MBO & HBO. Het CIVON organiseert verder opleiding- en trainingsactiviteiten voor bedrijven in de maakindustrie en de Gebouwde Omgeving. Bedrijven kunnen via aanvraag@civon.nl een ruimte huren voor vergaderingen en/of teamdagen.

Bezoek de website voor meer informatie: www.civon.nl